Nuffnang Ads

Friday, August 26, 2011

Wednesday, August 17, 2011

i am 1000th follower???

Apa benar yang dikatakan??? iya...

Ceq Mas tak pernah bertuah dalam hidup

Nak dapat hadiah tuk luck draw???

jangan harap.




tapi.....



tak sangka boleh jadi 

follower yang ke 1000 ke pada blog ni 


Tahniah yea...dah 1000 follower dia.hihihi

Tuesday, August 16, 2011

Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah






Ha...ini first time Ceq Mas menjoinkan diri dalam Give away & contest.
Ni pun lepas my BFF yang suggestkan. Ceq Mas ni lambat sket kalo bab2 ni....
yela Everyday is a learning process.yea dop??? sebab tu kerap kena marah...redha je laaaa

Ok.Sekarang En Aniff Abdullah ni nak tau pasal nama & hobi

Nama : Nik Mastura  
tapi yang tak tahan tu....dari nama klasik (mastura anak mashtur al buaya) gini pun masih ramai yang salah panggil

Mastura...........Masturi............Masturina
Jadi, baiklah dipendek & dipermudahkan menjadi 
Ceq Mas (nampak la tua sket..eh senior la.hehehe)

Hobi   : Online...blogwalking & of course edit mengedit photos dengan Photoshop


Jadi, untuk entry ini Ceq Mas nak tag 2 orang kawan Ceq Mas iaitu:-
1) Iera @ Michael Owen???(yeko mg ni???hahaha)
2) Yanie Surianie @ Candy Suria (aihhh dah cair x Suria tu..hahaha)

Saturday, August 13, 2011

When I be an independent.....




Sudah 2 hari Ceq Mas hidup sebagai independent. Permulaannya pun dah kena marah. Takpe..Ceq Mas terima. Apa boleh buat, ye dop?

Hidup mesti diteruskan...duit mesti dicari...
kalo tak nak makan ape????hehehe

 

keje tetap keje

Mungkin disebabkan keje tetap keje ni la berat badan dah turun.


Tapi peliknya time berbuka tu kalo tak tambah memang tak sah! Hurm????


Aishhh nak cakap makan makanan diet tak jugak. Ke sebab makan beras BASMATHI???

Adakah yea???
Ceq Mas pun kurang pasti


Tuesday, August 9, 2011

Awas! Virus datang menyerang

Tahu kah anda mengenai Personal Shield Pro.

 

Konon-kononnya ada virus yea kat PC kite...padahal dia yang jahat.
So, mcm mana caranye jika anda diserang???



1) Pastikan hidden file anda dibuka




2) Buka C:\Documents and Settings\All Users\Application Data

* kekadang ia berada dalam satu file lain yang namanye ntah ape-ape. Buka file tu then anda boleh melihat simbol seperti di atas




3) Tukar nama file tu (right click, rename) either dari *#@^*.pspro atau *#@^*.exe kepada *#@^*.vir





4) Restart balik PC anda, then pegi ke file yang tadi  (C:\Documents and Settings\All Users\Application Data) then Shift+Delete


katakan tidak pada virus



Monday, August 1, 2011

Malaysia Hot News!!!

 
eh kenape macam malu malu je hot news ni...
ha amik ni


 

Ape yang HOT sangat sekarang ni..yang jadi perbualan rakyat Malaysia

1) Before puasa hari tu kecoh pasal games Malaysia vs Singapore


 Mesia kaloh weh...dale hati keciwa jugak la tapi takpo ado maso lagi nok bekki


2) Di ambang Ramadhan & 1st day puasa pasal Apek & tunangnya plak
saje amek gambar ni.suci jah napok mg apek weh
 Tapi masa benda ni kecoh, ermm Ceq Mas pun mengalami satu benda yang boleh dikira hot jugakla...huhuhuhu (syok sndiri je nampak).jadi, takla terhikut sangat dengan kesah di atas. tapi terencat seketika hidup.hukhukhuk! tapi syukur ada ramai yang memberi support.Inilah kehidupan

Sebenarnya nak cakap, Inilah dia ujian tuhan di bulan suci ini
semoga kita lebih dekat denganNya
So, SELAMAT BERPUASA & minta maaf jika ada salah silap.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...