Nuffnang Ads

Sunday, July 31, 2011

Friday, July 29, 2011

Harimau Malaya tak terlawan Sang Singa



Ceq Mas nak wish: Tahniah, Malaysia
Suka dengan jawapan positif Apek: player dah old out, tapi rezeki tak ade

Kat Fb, macam2 dah orang tulis
1) Suh Coach Raja letak jawatanla
2) Benci Fakhri la
3) Aidil kalo dah tau tak fit tak payah turun la
ape la...Ape pun x boleh.hahahaha
 

Kesian...time menang, mereka disanjung, time kalah??? hahahaha

Ceq Mas rasa Apek SEPATUTNYA buat ulasan kepada wartawan Nadi Arena terhadap perlawanan di Singapore adalah: Saya sepatutnya yg diturunkan dulu. jadi, x la bolos smpi 5 gol..x de la malaysia kalah..kahkahkah

Friday, July 22, 2011

Ketika Cinta Bertasbih

Bila ada subtitle baru la boleh paham cerita ni...

Ceq Mas suka sangat-sangat. Hasil karya Habiburahman El Shirazy.

Ceq Mas tak nak citer banyak...tengok la sendiri citer ni..

Yang penting Ceq Mas dah jatuh hati dengan Khaerul Azzam


Wednesday, July 13, 2011

world work : senior vs junior

She  : Senior
You  : Junior

So?????

Junior  : lack of experience, knowledge = delay work

Senior : expert = BERLAGAK!!!!!! (dah tak boleh tahan)

takpe takpe....

bukan ada lori atau bas
tapi babi kena kebas (terpaksa berkasar)
lain hari aku balas

Jadi, jika anda mengalami benda yang sama dengan saya. apa yang patut anda lakukan.(ini dalam situasi di mana anda sudah dijangkakan. contohnya anda tahu dia mahu hentam anda dalam meeting ke, atau discussion ke ape ape la)

1) Doa minta dipermudahkan kerja anda. Yakin Allah akan terima doa anda.

2) Solat Hajat minta dia tak akan buli anda & anda mampu mengahadapi situasi tersebut (semestinya anda sudah dapat menghidu cubaan dia)

3) Baca Ayat Kursi dan selawat banyak2 sebelum.

Mesti terbantut cubaan dia dan anda....akan tersenyum puas kerana anda mempunyai senjata yang lebih tajam iaitu Doa

Believe me!

Sunday, July 10, 2011

aku tunggu

Aku bukannya rendah
Dan aku bukannya pendek

Aku bukannya lemah

Kepala aku, aku hormat
Aku jaga
Di situ otak aku
Kepala aku jangan dipijak

Aku tahu
Aku sedar
Ilmu aku masih dasar
Andai satu hari pasangnya ilmu aku
Jangan mahu menumpang bot aku
Atau
Mendayung sama-sama mendayung sampanku

Aku bukan pelupa
Aku simpan
AKU TUNGGU
Satu hari itu akan tiba

Thursday, July 7, 2011

pernikahan tomok

ingat dulu Tomok ngan New Boyz..huh!memang tak minat langsung. skali dia masuk OIAM cam tak sangka, tapi bila dengar dia nyanyi...hurm ku akui.hihihihi.

tpi ni Ceq Mas nak cakap, best gile tgk video wedding dia. cuba korang bukak link kat bawah ni.bestnye...



note: cst production ni memang best gile. sape nak kawin, bleh tempah ngan depo yea

berhenti berharap

 
 


 
 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...